Ovo jelo veoma je zdravo, a nećete odvojiti mnogo vremena da ga napravite. Posna krem čorba sa knedlama jača organizam, a evo šta vam je sve potrebno.

Sastojci:

  • 1 struk praziluka
  • malo ulja
  • suvi začin so, biber
  • 1 veća šargarepa
  • 1 briket smrznutog spanaća

Za knedle:

  • 2 kašike griza
  • 2 kašike brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • malo vode

Priprema:

1. Propržiti praziluk na malo ulja, začiniti po ukusu, pa naliti vodom. Dodati seckanu šargarepu i spanać, i ostaviti da se kuva do sat vremena na nižoj temperaturi. 2. Kad je povrće kuvano, pomešati sve sastojke za knedle da se dobije umereno gusta smesa, pa kašikom vaditi knedle i spuštati u čorbu. Knedle ne treba da budu velike, jer dosta rastu tokom kuvanja. 3. Prokuvati s knedlama desetak minuta i čorba je gotova. Probajte, ako treba još malo začinite i spremni ste za uživanje!

(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)