Jednostavno i brzo.

Sastojci:

  • 1/2 kg debelih kora
  • 3 šoljice mleka
  • 1 šoljica vode
  • 1 šoljica ulja
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g mlevenog mesa
  • so, biber

Priprema:

1. Pakovanje kora podelite na dva jednaka dela, a mleko, vodu, ulje i so zagrejte. Napravite fil tako što ćete izdinstati iseckan luk, meso i začine.

2. Zatim podmažite pleh i prvu koru stavite suvu, a sve ostale umočite u zagrejanu tečnost od ulja, mleka, vode i soli. Na pola poređanih kora stavite fil, a preko stavite drugu polovinu kora, koje isto umačete u tečnost. Ostavite da odstoji pola sata pre pečenja.

3. Pečen burek poslužite s jogurtom.

Kurir.rs/Stil/Foto: Shutterstock