Napravite čorbu sa karfiolom i belim lukom koja će osvežiti celu porodicu.

Sastojci:

1 manja glavica karfiola

1 glavica luka

1 veći krompir

1 l bistre supe od zeleni (ili kocke)

1 glavica belog luka

1 kašičica kurkume

so i biber

peršun

Priprema:

1. Sa glavice belog luka isecite vrh, tako da se vide čenovi. Zamotajte je u foliju i pecite u rerni oko pola sata. Ostavite da se ohladi.

2. Crni luk iseckajte i propržite na ulju, da postane staklast. Operite karfiol, iskidajte ga na cvetiće. Dodajte u luk, nastavite da pržite, pa dodajte kurkumu. Krompir oljuštite i isecite na kockice i dodajte u karfiol. Dinstajte u malo vode oko deset minuta.

3. Celu glavicu belog luka stisnite tako da se meka unutrašnjost istisne u supu.

4. Ostavite da čorbica vri petnaestak minuta, pa je izblendirajte štapnim mikserom. Dodajte so i biber pa servirajte dekorisano peršunom.

stockphotopeeledgarliccloseupshotonvintagewoodenbackground241855408.jpg
Foto: Shutterstock

Kurir.rs, Foto: Shutterstock