OVAKO ĆE BEČKE ŠNICLE ZA 4 OSOBE ISPASTI SAVRŠENO: Evo šta vam je sve potrebno za ukusno JELO! (RECEPT)
Postoji mnogo načina da napravite ukusne bečke šnicle, a ovaj recept će se svima sigurno svideti.
Sastojci (za 4 osobe):
4 teleće ili juneće šnicle od buta, što veće, tanko sečene
so i biber
Za pohovanje:
brašno
oko 100 g prezli
2 krupnija jajeta
ulje za prženje
Za tartar sos:
4 komada srednjih kiselih krastavčića
oko 100 g majoneza
1 kašika kisele pavlake
biber
3 kašičice narendanog rena
1 čen belog luka
mirođija
Priprema:
1. Tanko sečene šnicle (napomenite mesaru da vam ih tanko iseče jer vam trebaju za pohovanje) posušiti kuhinjskim ubrusom, dobro izlupati tučkom za meso da budu što tanje, posoliti i pobiberiti po ukusu.
2. Pripremiti tri tanjira sa smesom za poh: u jedan staviti brašno, u drugom su rukom umućena jaja i u treći sipajte prezle.
3. U dubljem tiganju zagrejati ulje, oko centimetar visine. Neka ne bude previše vrelo, već zagrejano na srednjoj temperaturi.
4. Svaku šniclu prvo dobro i ravnomerno uvaljati u brašno, zatim u jaja i na kraju ih bogato ih uvaljati u prezlu.
5. Najbolje je pržiti jednu po jednu ili dve (ionako teško da mogu da stanu i u veći tiganj) na srednje jakoj vatri, poklopljene, da bi meso omekšalo. Kad porumene s donje strane, okrenuti ih da se zapeku i porumene i s druge.
6. Pečene ih složiti u vatrostalni sud i držati na toplom do služenja.
7. Tartar sos (preliv): Iseckati sitno kisele krastavčiće i umešati ih u smesu od majoneza, pavlake i svih ostalih sastojaka. Ako volite više rena, dodajte ga više! Ako nema kiselih krastavčića, onda može i svež krastavac.
Kurir.rs, Foto: Shutterstock
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega