Postoji mnogo načina da napravite ukusne bečke šnicle, a ovaj recept će se svima sigurno svideti.

Sastojci (za 4 osobe):

4 teleće ili juneće šnicle od buta, što veće, tanko sečene

so i biber

Za pohovanje:

brašno

oko 100 g prezli

2 krupnija jajeta

ulje za prženje

Za tartar sos:

4 komada srednjih kiselih krastavčića

oko 100 g majoneza

1 kašika kisele pavlake

biber

3 kašičice narendanog rena

1 čen belog luka

mirođija

snicle.jpg
Shutterstock 

Priprema:

1. Tanko sečene šnicle (napomenite mesaru da vam ih tanko iseče jer vam trebaju za pohovanje) posušiti kuhinjskim ubrusom, dobro izlupati tučkom za meso da budu što tanje, posoliti i pobiberiti po ukusu.

2. Pripremiti tri tanjira sa smesom za poh: u jedan staviti brašno, u drugom su rukom umućena jaja i u treći sipajte prezle.

3. U dubljem tiganju zagrejati ulje, oko centimetar visine. Neka ne bude previše vrelo, već zagrejano na srednjoj temperaturi.

4. Svaku šniclu prvo dobro i ravnomerno uvaljati u brašno, zatim u jaja i na kraju ih bogato ih uvaljati u prezlu.

5. Najbolje je pržiti jednu po jednu ili dve (ionako teško da mogu da stanu i u veći tiganj) na srednje jakoj vatri, poklopljene, da bi meso omekšalo. Kad porumene s donje strane, okrenuti ih da se zapeku i porumene i s druge.

6. Pečene ih složiti u vatrostalni sud i držati na toplom do služenja.

7. Tartar sos (preliv): Iseckati sitno kisele krastavčiće i umešati ih u smesu od majoneza, pavlake i svih ostalih sastojaka. Ako volite više rena, dodajte ga više! Ako nema kiselih krastavčića, onda može i svež krastavac.

Kurir.rs, Foto: Shutterstock