Ako niste ljubitelj mesa, na roštilj možete da stavite i povrće, ne samo zato što je zdravije, nego zato što je i veoma ukusno.

Kukuruz

Ovo povrće već spada u klasiku i veoma ga je lako pripremiti. Pokušajte da ga pripremite i tako što ćete ga peći na roštilju dok je još uvek u ljusci. Zrna u omotaču će tako biti još sočnija i ukusnija. Možete dodati malo putera ili maslinovog ulja.

profimedia0459436156.jpg
Profimedia 

Karfiol

Veoma ukusno povrće na roštilju. Pre grilovanja potrebno je da ga isečete i malo prokuvate. Kada ga skinete sa roštilja, dodajte mu malo maslinovog ulja ili limunovog soka.

screenshot-5.jpg
Printscreen 

Krompir

Pogotovo mladi, na roštilju dobija sasvim drugačiji ukus, može čak da bude i glavno jelo na stolu. Umotajte ga u aluminijusku foliju i stavite na roštilj oko 20 minuta. Kada ga skinete sa roštilja, odmotajte ga i skinite mu kožu. Ovakvom krompiru ne treba ništa dodavati.

profimedia0514635615.jpg
Profimedia 

Tikvice

Grilovane tikvice su takođe već klasika, ali probajte ih pripremljene u žaru. Umotajte ih u aluminijsku foliju i kada splasne vatra, stavite ih u žar. Neka se tako peku 25 do 30 minuta. Kada ih odmotate, pospite ih biberom i solju, a možete dodati i sitno seckan beli luk.

Šargarepa

Pre nego što je stavite na roštilj, možete je malo obariti. Zatim je posolite, pobiberite, stavite malo maslinovog ulja ili neke druge začine koje volite da koristite u kuhinji.

profimedia0514642799.jpg
Profimedia 

Pečurke

Bilo koje pečurke možete praviti na roštilju. Pre grilovanja napravite marinadu sa maslinovim uljem, sirćetom i začinima i ostavite pečurke u ovoj kombinaciji neko vreme. Nakon toga ih stavite na roštilj i mogu definitivno da zamene meso.

Prokelj

Njega takođe pripremite pre roštiljanja. Blago ga skuvajte, posolite i pobiberite. Onda je spreman za roštilj. Pecite ga dok ne dobije hrskavu koricu.

profimedia0515793563.jpg
Profimedia 

Patliđan

Njega takođe pripremite pre roštiljanja, isecite ga i posolite da izvuče gorčinu.

stockphotocreativelayoutofwholeandslicedeggplantscuttingboardandtableclothcookfoodviewfrom692095960.jpg
Shutterstock 

kurir.rs/posaljirecept