Poslastica gotova za 15 minuta.

Sastojci:

2-3 veće banane

1,5 šolja brašna

1 šolja mleka

1/2 praška za pecivo

1 kašičica maslaca

2 šolje šećera

malo soli

ulje za prženje

Priprema:

1. Zagrejte ulje do 180 stepeni u tiganju.

2. Izmešajte prvo suve sastojke za smesu, pa im dodajte vlažne i sve dobro sjedinite da dobijete testo slično onome za palačinke, ali malo gušće.

3. Na kraju viljuškom iznječite banane pa umešajte i njih.

4. Supenom kašikom grabite testo i pecite ga kao uštipke.

Saveti plus

Smesi po želji možete dodati cimet, vanilin šećer, muskatni oraščić, semenke, mešati pšenično brašno sa drugim vrstama brašna ili mlevenim keksom.

Banane možete pohovati cele, u komadićima ili ih izmiksati sa drugim voćem, praviti kuglice, pa ih pohovati.

stockphotohotfriedbananasinplate224168224.jpg
Foto: Shutterstock

Umesto banana, u testo možete umakati voće, poput isečenih jabuka.

Na Karibima su pohovane gnječene banane specijalitet, a prave ih tako što one koje su mekane izgnječe i pomešaju sa smesom koja sadrži više mleka i žumanaca i peku ih kao uštipke.

Foto: Shutterstock