Čorba koja će probuditi sva vaša čula.

Sastojci:

  • :: 2 tikvice
  • :: 1 celer
  • :: 1 paprika
  • :: 1 šargarepa
  • :: 2 paradajza
  • :: 5 listića bosiljka
  • :: 20 g slanine
  • :: 1 glavica luka
  • :: 2 čena belog luka
  • :: 20 g maslaca
  • :: 200 g testenine
  • :: parmezan

Priprema:

  1. Na zagrejanom maslacu popržite slaninu, pa dodajte seckani crni luk i beli luk. Kad postane staklast, dodajte iseckanu šargarepu, papriku i celer i kratko dinstajte.
  2. Paradajz stavite u vruću vodu, kuvajte nekoliko minuta, pa izvadite, ogulite i naseckajte, dodajte luku i nastavite da dinstate još 15 minuta. Dolijte vodu i poklopite, pa krčkajte dok povrće ne omekša. Desetak minuta pre kraja kuvanja ubacite naseckane tikvice.
  3. Skuvajte testeninu, pa je na kraju dodajte u čorbu. Pospite bosiljkom i parmezanom i poslužite.

Kurir.rs