JEDNOSTAVAN RECEPT ZA LJUBITELJE KELJA: Evo kako da napravite ćušpajz od ovog povrća
Sastojci:
1 kg kelja
4 krompira
3 čena belog luka
2 kašičice ulja
malo kumina, soli, bibera i peršuna
1 kašičica brašna
maslinovo ulje
Priprema:
1. Kelju odstraniti deblji deo, oprati ga i iseći na osmine. Staviti ga u vrelu vodu i kratko prokuvati.
2. Na malo ulja ugrejati iseckan beli luk, dodati mu krompir isečen na kockice, malo pobrašniti i dodati kelj. Zaliti hladnom vodom tek toliko da ogrezne. Začiniti solju, biberom, biljnom mešavinom i dodati nekoliko zrna kumina (1/2 kašičice). Kuvati sve još oko 20 minuta. Gotovo jelo posuti peršunom.
3. Za vreme kuvanja nije potrebno poklapati šerpu da bi kelj zadržao zelenu boju.
(Kurir.rs/Foto: Profimedia)
ZELENSKI ODBIO DA POTPIŠE TRAMPOVU PONUDU: „Taj dokument nije spreman, ne štiti Ukrajinu“! Poljski premijer uputio HITAN apel Evropljanima (VIDEO)