Trik za tanko seckanje mesa domaćice kriju od svih, a zapravo je vrlo jednostavan, piše Lepa & Srećna.

Sastojci:

  • 500 gr mesa u komadu
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • ulje za prženje
  • 50 gr gustina
  • 50 ml soja sosa
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 20 gr šećera
  • 40 ml vode

Priprema:

Meso isecite na dugačke komade duž mišićnih vlakana, debljine oko 5 do 6 cm.

Stavite meso u zamrzivač na oko pola sata.

Kad ga izvadite, oštrim nožem secite tanke šnite - poprečno u odnosu na mišićna vlakna.

Šargarepu i papriku očistite i iseckajte na žilijen (uske tračice dužine od oko 5-6 cm).

Ugrejte malo ulja u dubljem tiganju pa na brzinu propržite povrće.

Izvadite ga šupljikavom kašikom, da ga ocedite od ulja i stavite na toplo.

Meso uvaljajte u gustin i propržite u istom tiganju. Ako je potrebno, pržite ga u nekoliko tura, dodajući ulje po potrebi.

Sada pomešajte soja sos, vodu, beli luk, oljušten i narendan đumbir i kašiku šećera.

Vratite povrće u tiganj s mesom, prelijte mešavinom za sos i smanjite vatru pa mešajte 2-3 minuta dok se sos ne zgusne.

Pospite po želji sitno seckanim peršunom ili mladim lukom. Možete dekorisati i semenom susama.

Služite sa rastresito kuvanim pirinčem.

Na sajtu Lepa&Srećna pročitajte još:

KUPUS SA MLEVENIM MESOM (RECEPT)

PILETINA ZA DIJETU (RECEPT)

PILETINA U PIKANTNOM SOSU (RECEPT)

Kurir.rs/Lepa & Srećna/Foto: Shutterstock