Pitu od špageta su možda izmislili Italijani, ali verovatno oni koji žive u Americi! Oni "pravi" tvrde da nikad ne bi tako pripremali svoju tradicionalnu pastu, piše Lepa&Srećna.

Sastojci: 400 gr špageta 400 gr junetine 1 glavica luka 3 čena belog luka 500 ml kuvanog paradajza 100 gr mekog belog sira 3 jajeta 150 gr rendanog kačkavalja 50 g parmezana 1 kašika brašna so, suvi začin, biber, origano maslinovo ulje peršun

Priprema: Skuvajte špagete u velikoj šerpi punoj posoljene vode - samo polovinu predviđenog vremena! One će nastaviti da se kuvaju u rerni. Upržite mleveno meso i izvadite iz šerpe, ostavljajući masnoću u njoj. Oljuštite luk, iseckajte ga sitno i kratko upržite na masnoći od mesa. Dodajte brašno pa polako nalivajte sokom od paradajza, kuvajući sos. Dodajte sitno seckan beli luk, pa začinite po ukusu. Ostavite da se prohladi, dodajte maslinovo ulje po želji i začinite peršunom. U velikoj posudi izmešajte sos, meki sir i jaja. Dodajte meso i sve dobro izmešajte pa malo po malo dodajte špagete, rendani kačkavalj i parmezan (ostavite malo za posipanje po vrhu). Podmažite tepsiju i sipajte mešavinu. Pospite ostatkom kačkavalja i pecite na oko 180C stepeni, oko pola sata. Pre serviranja, ostavite da odstoji par minuta.

NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:

PASTA KARBONARA SA SPANAĆEM BEZ SLANINE: vegetarijanski špageti sa dimljenim sirom pogodni za dijetu (RECEPT)

SUPA TOSKANA: hranljivo čorbasto jelo za gurmane (RECEPT)

GRČKA SUPA S JAJIMA I LIMUNOM

(Kurir.rs / Lepa&Srećna / Foto:Shutterstock)