OSNOVNI RECEPT ZA KREMPITU SA ŠLAGOM: Najbolji ukus, najlakša priprema
Ovo je recept s kojim nema greške, piše Lepa&Srećna
Sastojci: 1 l mleka 8 jaja 300 gr šećera 200 gr brašna 2 kašičice ekstrakta vanile 1 pakovanje lisnatog testa 750 ml pavlake za šlag 2 kašike prah šećera prah šećer za posipanje
Priprema: Ugrejte rernu na 180C stepeni. Pospite brašnom radnu površinu. Rastanjite oklagijom lisnato testo i svaki komad stavite na peki-papir i pecite u plehu desetak minuta. Odvojte žumanca i belanca. Umutite penasto belanca sa šećerom. Dodajte brašno i vanilu, pa sipajte jednu šolju 250 ml mleka i umutite u ujednačnenu masu. U šerpi zagrejte ostatak mleka da provri, smanjite vatru i sipajte polako umućena žumanca. Mešajte dok se ne zgusne. Ulupajte mikserom belanca u čvrst sneg. Umešajte sneg u kuvani krem i polako žicom izmešajte. U dublji pleh stavite pečeno lisnato testo pa sipajte krem i ostavite u frižider da se stegne. Umutite pavlaku za šlag sa prah šećerom. Sipajte šlag preko krema i vratite da se hladi. Drugi komad pečenog lisnatog testa isecite na kvadrate oštrim nožem i njih složite preko šlaga. Pred serviranje, pospite prah-šećerom.
NA SAJTU LEPA&SREĆNA, PROČITAJTE JOŠ:
(Kurir.rs / Lepa&Srećna / Foto:Shutterstock)
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega