Umesto dugog pohovanja tikvica koje pritom upijaju mnogo ulja, pripremite musaku na zdraviji način, piše Lepa&Srećna

Sastojci: 1200-1300 gr tikvica

500 gr svinjskog mesa

2 šargarepe

1 luk

so, biber, čili Za bešamel: 30 gr putera

2 kašike brašna

400 ml mleka Za preliv: 4 jaja

200 ml mlekaPriprema: Izdinstati seckan luk i šargarepu. Dodati meso i upržiti da pobeli. Za bešamel, otopite puter, sipajte brašno i ugrejte da pobeli, pa dodajte mleko razređujući sos polako. Začinite sušenim začinom i morskim oraščićem. Tikvice, po želji, oljuštite pa isecite na kolutove. Tepsiju namažite puterom, pa složite red tikvica, red mlevenog mesa sa povrćem. Završite tikvicama. Prelijte sve bešamel sosom pa pecite u rerni oko pola sata. Umutite jaja sa mlekom i začinite pa prelijte musaku i pecite još pola sata. Neka se prohladi par minuta pre služenja.

SA SAJTA LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:

RIŽOTO S TUNJEVINOM (RECEPT)

PILEĆE BELO MESO I PAVLAKA ZA KUVANJE (RECEPT)

KREMPITA SA ŠLAGOM (RECEPT)

(Kurir.rs / Lepa&Srećna / Foto: Shutterstock)