Sečenje pilećih grudi na poseban "haselbak" način je tajna ovog atraktivnog i ukusnog jela, piše Lepa&Srećna.


Sastojci:

500 gr pilećeg belog mesa

100 gr kačkavalja

100 gr slanine

ljuta papričica

so i biber

ulje

Priprema:

Rasecite meso na krupnije delove (ako je pile manje, uzmite dva bela mesa pa prepolovite). Zasecite svaki komad po gornjoj površini, tako da zarez ide do oko 2/3 debljine komada (da liči na harmoniku). U svaki zarez stavite po parče slanine i kačkavalja. U svaki drugi ili treći zarez stavite komadić ljute papričice. Vrlo malo posolite (pazite, slanina i kačkavalj su slani) i samo po ukusu pobiberite. Pecite u podmazanom plehu, na oko 200C oko pola sata.

NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:

RECKAVI ŠVEDSKI KROMPIR (RECEPT)



ŠNICLE U SOSU OD SUPE IZ KESICE (RECEPT)



UDARNA DOZA ĐUMBIRA ZA IMUNITET

Foto: Shutterstock