Dobro začinjen krompir sa hrskavom koricom je idealan prilog za svaki ručak, piše Lepa&Srećna.

Sastojci:

800 gr krompira
1 kocka za supu
1 čen belog luka
1 mala glavica crnog luka
so i biber
ulje

Priprema:

Oljuštite krompir (ako je mladi, samo ga dobro istrljajte čistom žicom koju koristite samo za povrće). Iseckajte crni i beli luk veoma sitno. U šerpu stavite krompir i luk i nalijte samo toliko vode koliko je potrebno da povrće ogrezne.

Kuvajte na tišoj vatri oko 15 minuta pa ocedite a vodu sačuvajte. Povrće sipajte u podmazani pleh ili vatrostalni sud.
Odmerite oko 100 ml vode i razmutite pileću kocku za supu.
Prelijte preko krompira i pecite ga u rerni oko 40 minuta na temperaturi od 180C stepeni.

NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:

LAZANJA IZ TIGANJA: najprostija lazanja za početnike (RECEPT)

TIKVICE SA FETA SIROM: mediteranski laki ručak ili prilog uz meso (RECEPT)

DOMAĆA PILEĆA SUPA: jaka lekovita supa za porodični ručak (RECEPT)

Promo tekst