KAKO SPREMITI RIBLJE ŠTAPIĆE U RERNI: Jeftin ručak na brzinu (RECEPT)
Zato će ova kombinacija zadržati najbolje od oba načina pripreme.
Sastojci:
600 gr krompira, 2 struka mladog luka, 10 ribljih štapića, 50 ml mleka, 1 kašika putera, so, biber, morski oraščić, 50 gr kačkavalja i ulje za prženje.
Priprema: Kuvajte oljušten krompir petnaestak minuta u slanoj vodi. Ocedite ga i vratite u šerpu pa ga izgnječite. Zagrejte mleko u mikrotalasnoj rerni i dodajte ga polako muteći krompir mikserom. Dodajte puter i začine.
Sipajte krompir u podmazan pleh i izravnajte. Iseckajte opran mladi luk i pospite po krompiru. Riblje štapiće kratko propržite sa obe strane na vrelom ulju - samo da uhvate koricu. Vadite ih pravo u pleh sa krompirom - rasporedite ih po želji.
Narendajte krupno kačkavalj, pospite po krompiru i ribi. Pecite u rerni zagrejanoj na 180C stepeni petnaestak minuta.
NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore