Pržena hrana upija dosta masnoće, ali mnogi tvrde da je mnogo ukusnija od pečene ili barene, piše Lepa & Srećna.

Zato će ova kombinacija zadržati najbolje od oba načina pripreme.

Sastojci:

600 gr krompira, 2 struka mladog luka, 10 ribljih štapića, 50 ml mleka, 1 kašika putera, so, biber, morski oraščić, 50 gr kačkavalja i ulje za prženje.

Priprema: Kuvajte oljušten krompir petnaestak minuta u slanoj vodi. Ocedite ga i vratite u šerpu pa ga izgnječite. Zagrejte mleko u mikrotalasnoj rerni i dodajte ga polako muteći krompir mikserom. Dodajte puter i začine.

Sipajte krompir u podmazan pleh i izravnajte. Iseckajte opran mladi luk i pospite po krompiru. Riblje štapiće kratko propržite sa obe strane na vrelom ulju - samo da uhvate koricu. Vadite ih pravo u pleh sa krompirom - rasporedite ih po želji.

Narendajte krupno kačkavalj, pospite po krompiru i ribi. Pecite u rerni zagrejanoj na 180C stepeni petnaestak minuta.

NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:

REŠ KROMPIR SA KOCKOM ZA SUPU: najbolji pečeni krompir koji ćete od sad samo ovako spremati RECEPT)

LAZANJA IZ TIGANJA (RECEPT)

LEDENA ŠLAG TORTA S VOĆEM (RECEPT)