JUNEĆI GULAŠ SA VINOM: Italijanski specijalitet za gurmane (RECEPT)
Meka junetina isečena na komadiće prava je inspiracija za vešte kuvarice i kuvare! Ovo je italijanska verzija popularnog gulaša, piše Lepa&Srećna.
Sastojci:
- 500 gr junetine
- 3 glavice luka
- 3 dcl crnog vina
- 50 gr putera
- ulje
- so i biber
- nekoliko zrna kleke
- 2 lista lorbera
- 1 kašika brašna
Priprema:
Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno. Na ulju otopite pola putera pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom. U masnoću dodajte ostatak putera i luk iseckan na rebarca.
Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine pa sipajte i pola čaše vina. Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lepo ujednači.
Na sajtu Lepa&Srećna pročitajte još:
Kurir.rs/Lepa&Srećna/Foto: Shutterstock
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore