Odlična proja sa dodacima povrća pogodna je i za laku večeru, piše Lepa & Srećna.

Sastojci:


1 tikvica

150 gr feta sira

1 pečena paprika

po želji - mladi luk

1 čaša (od jogurta) brašna

1 čaša kukuruznog brašna

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

2 jajeta

2-3 kašike mleka

120 gr putera

4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Izmešajte sve suve sastojke u jednoj činiji, a sve tečne u drugoj. U tečnost dodajte i otopljeni puter (ostavite malo za podmazivanje tepsije). Polako dodajte suve sastojke u tečnost, mešajući da se masa ujednači.

Izrendajte oljuštenu tikvicu, iseckajte sir na kockice i papriku na režnjeve. Dodajte povrće u testo.

Podmažite tepsiju ili kalup za kuglof, pobrašnite ga i sipajte testo. Pecite 35-40 minuta na temperaturi od 200C stepeni. Izvadite iz rerne, proverite čačkalicom da li je proja pečena. Ostavite da se prohladi do sobne temperature i poslužite.


NA SAJTU LEPA & SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:



GRČKA SUPA S JAJIMA (RECEPT)


TIKVICE SA FETA SIROM (RECEPT)


ZEBRA KOLAČ (RECEPT)

Foto: Shutterstock