GURMANSKI KROMPIR U RERNI: Pikantan dodatak ima ukus koji se ne zaboravlja (RECEPT)
Osnovni recept za krompir izmenjen je dodatkom pikantnog priloga, piše Lepa&Srećna.
Sastojci:
1 kg krompira 4 kašike maslinovog ulja 1 kašika limunovog soka 300 gr pavlake 2 kašike kečapa 2 kašike rena u sirćetu so i biber ljuta paprika čili prah
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ih na deblje kriške. Ako je mladi, secite samo na pola, a sitnije ostavite cele. Izmešajte ljutu papriku, so, maslinovo ulje i sok od limuna. Prelijte krompir i dobro promešajte. Sipajte u pleh u koji ste stavili peki papir. Pecite na temperaturi od 170C stepeni između 35 i 40 minuta. Povremeno promešajte. Na kraju pospite sa malo sušenog začina. Izmešajte pavlaku, kečap i ren. Doterajte po ukusu, dodajući so i čili prah. Servirajte uz topao krompir.
NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:
(Kurir.rs / Lepa&Srećna / Foto: Shutterstock)
"VIDE DA SRBIJA NAPREDUJE BRŽE OD NJIH" Predsednik Vučić o napadima iz Zagreba: "Srećan sam što mi nemamo tu vrstu frustracije i kompleksa kako oni imaju prema"