Osnovni recept za krompir izmenjen je dodatkom pikantnog priloga, piše Lepa&Srećna.

Sastojci:

1 kg krompira 4 kašike maslinovog ulja 1 kašika limunovog soka 300 gr pavlake 2 kašike kečapa 2 kašike rena u sirćetu so i biber ljuta paprika čili prah

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ih na deblje kriške. Ako je mladi, secite samo na pola, a sitnije ostavite cele. Izmešajte ljutu papriku, so, maslinovo ulje i sok od limuna. Prelijte krompir i dobro promešajte. Sipajte u pleh u koji ste stavili peki papir. Pecite na temperaturi od 170C stepeni između 35 i 40 minuta. Povremeno promešajte. Na kraju pospite sa malo sušenog začina. Izmešajte pavlaku, kečap i ren. Doterajte po ukusu, dodajući so i čili prah. Servirajte uz topao krompir.

NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:

GRČKA PROJA SA TIKVICAMA I FETA SIROM: doručak ili predjelo možete peći i u kalupu za kuglof (RECEPT)

RIBLJI ŠTAPIĆI SA PIRE KROMPIROM U RERNI: ručak na brzinu (RECEPT)

ŽUTI KOLAČ SA KISELOM VODOM: brzo se sprema, služi se sa voćem, kremom ili džemom (RECEPT)

(Kurir.rs / Lepa&Srećna / Foto: Shutterstock)