Jako fina pileća topla salata, koja je ujedno i glavno jelo, a posebnu draž joj daje dodatak meda, balzamovo sirće i maslinovog ulja aromatiziranog tartufom.

Sastojci

  • pileći file, 500 g
  • med, 30 g od bagrema
  • balzamovo sirće, 20 ml
  • crveni radič, 300 g
  • matovilac, 100 g
  • parmezan, 50 g
  • ulje od tartufa
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • so
  • beli biber

Obe salate očistimo i operemo, a crveni radič i piletinu nasečemo na trakice.
U tigamnju na ugrijano maslinovo ulje, dodamo piletinu, začinimo solju i biberom, te mešajući pržimo tri, četiri minute, sa svih strana.
Zatim dodamo balzamovo sirće, dodamo med, i pržimo još minut.
Na kraju dodamo trakice crvenog radiča, promešamo i sklonimo s vatre.
Na tanjur stavimo matovilac, preko njega piletinu i crveni radič, prelijemo umakom od pečenja, narendamo listiće parmezana, pokapamo maslinovim ulje i poslužimo.

stockphotochickenmarsalawithmashroomsandlinguinepasta1060066046-1.jpg
Foto: Shutterstock

kurir.rs/net.hr