Šakšuka je jelo od povrća i jaja, arapski specijalitet koje je popularno na Bliskom istoku i Izraelu.

Priprema se veoma brzo i jednostavno, a rezultat ne može da ne bude spektakularan. Takođe, veoma je zdrav, a možete ga služiti i kao doručak ili lagani ručak.

profimedia0538580812.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 1 veća paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 grama seckanog paradajza
  • 4 jaja
  • 2 bela luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica šećera
  • so, biber
  • maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju, pa ubacite sitno iseckani crni luk. Kratko dinstajte, pa dodajte iseckaniu beli luk, a potom i papriku iseckanu na kockice. Kada paprika omekša, dodajte parajdaz, začine i šećer i ostavite desetak minuta da se krčka.

Ubacite jedno po jedno jaje, kao kada pravite jaje na oko, i vodite računa da vam se ne razlije žumanac. Poklopite tiganje i ostavite opet desetak minuta na vatri. Ono što je važno jeste da se sos od paradajza i paprike ne zalepi za dno tiganja, te vodite računa o temperaturi ringle.

profimedia0538580540.jpg
Profimedia 

kurir.rs