Osvežavajuća bela torta idealna je za tople dane, piše Lepa&Srećna. Sastojci:

Za koru: 2 šolje brašna, 1,5 šolja šećera, 2 kašičice sode bikarbone, 2 konzerve ananasa, 2 jaja i 1/2 šolje kokosa. Za fil: 250 gr maskarpone sira, 100 gr putera, 1/2 šolje prah šećera, 1 šolja seckanih oraha i 1 vanilin šećer. Umutite jaja, dodajte pomalo šećera i soka od ananasa iz konzerve. Dodajte brašno, sodu bikarbonu, seckani ananas, kokos i orahe pa pecite u podmazanom plehu - po pola mase oko 40 minuta, na temperaturi od 170C do 180C stepeni. Kolač će biti vrlo vlažan, računajte na to da je najbolje da se hladi u frižideru cele noći. Umutite sastojke za krem i filujte dva dela torte, pa ukrasite sa strane i odozgo. Dodatno dekorišite ananasom i kandiranim voćem po želji.

NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:

VANILA TORTA ZA ROĐENDAN (RECEPT)

ZEBRA KOLAČ (RECEPT)

BEČKI ČIZKEJK (RECEPT)

(Kurir.rs / Lepa&Srećna / Foto: Shutterstock)