Ako nemate prikladan prostor za čuvanje krompira, ovaj trik rešiće problem prebrzog klijanja.

Krompir je namirnica koja bi se trebalo da se drži na suvom i tamnom mestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi te uslove.

Ako se krompir nalazi na svetlom i vlažnom mestu, on počinje da klija i brzo gubi svoju čvrstu teksturu.

profimedia0157858954.jpg
Profimedia 

Međutim, postoji jednostavan način kako ćete to sprečite, a potrebna vam je samo jedna jabuka.

Sve što treba da uradite i jest u posudu ili džak s krompirom da dodate jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni gas koji sprečava nastanak korena i proklijavanje krompira. Međutim, jabuke takođe utiču na prebrzo sazrevanje drugog voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih.

Krompir s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam nedelja, za razliku od krompira koji stoji bez jabuke; a oni su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda".

stockphotocloseuppotatowitheyeandsproutspeelingknife1154617552.jpg
Shutterstock 

kurir.rs