KROMPIR VAM PROKLIJA I MOŽETE GA SAMO BACITI! U džak ubacite samo JEDNU ovu voćku i rešili ste problem!
Ako nemate prikladan prostor za čuvanje krompira, ovaj trik rešiće problem prebrzog klijanja.
Krompir je namirnica koja bi se trebalo da se drži na suvom i tamnom mestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi te uslove.
Ako se krompir nalazi na svetlom i vlažnom mestu, on počinje da klija i brzo gubi svoju čvrstu teksturu.
Međutim, postoji jednostavan način kako ćete to sprečite, a potrebna vam je samo jedna jabuka.
Sve što treba da uradite i jest u posudu ili džak s krompirom da dodate jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni gas koji sprečava nastanak korena i proklijavanje krompira. Međutim, jabuke takođe utiču na prebrzo sazrevanje drugog voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih.
Krompir s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam nedelja, za razliku od krompira koji stoji bez jabuke; a oni su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda".
kurir.rs
"VIDE DA SRBIJA NAPREDUJE BRŽE OD NJIH" Predsednik Vučić o napadima iz Zagreba: "Srećan sam što mi nemamo tu vrstu frustracije i kompleksa kako oni imaju prema"