Ova ekonomična, brza i ukusna torta toliko je jednostavna za pripremu da će je bez problema pripremiti i oni kojima slatkiši baš nikad ne uspeju.

Sastojci:

400 g grčkog jogurta

4 jaja

100 g šećera

50 g kukuruznog škroba (gustina)

1 kašičica praška za pecivo

narendana korica limuna

Priprema:

Uključite rernu na 170 stepeni. Odvojite žumance od belanca u dve zasebne činije. Istucite žumanca i šećer pa dodajte grčki jogurt i sve dobro promešajte. Istucite belanca u sneg te ga prebacite u kremu. Lagano mešajte dok se krema ne sjedini. Potom dodajte kukuruzni škrob, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna i sve dobro promešajte. Obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje. Ulijte kremu u kalup i stavite u pećnicu da se peče otprilike 45, 50 minuta. Tortu ostavite da se ohladi pre nego što je izvadite iz rerne. Pre posluživanja, tortu pospite šećerom u prahu.

profimedia0549195445.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Tportal, Foto: Profimedia