Ukusan domaći pilav možete dodatno začiniti ljutom papričicom, piše Lepa&Srećna.

Sastojci:

2 batka 2 karabatka 4 velike šargarepe 1 manja glavica luka list lorbera 250 g pirinča so, biber, suvi začin ulje

Priprema:

Skuvajte supu od pilećeg mesa i šargarepe sa zapečenom glavicom luka i listom lorbera. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu. Na ulju kratko propržite pirinač pa polako nalivajte vodom iz supe i mešajte povremeno. Kad pirinač omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a šargarepu isecite na duže komade. Dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, začinite po ukusu. Podmažite bogato pleh ili tepsiju uljem, sipajte pirinač sa mesom i šargarepom. Poravnajte smesu i zapecite u vrućoj rerni petnaestak minuta.

(Kurir.rs / Lepa & Srećna / Foto: Shutterstock)