Jedan paradajz srednje veličine sadrži svega 22 kalorije, stoga i ne čudi činjenica da se preporučuje u dijetama.

Bogat je vodom i vlaknima, zbog čega se smatra laganom namirnicom idealnom za leto, a evo kako da spremite punjeni paradajz.

profimedia0335618194.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci (6 osoba)

- 6 većih paradajza

- 225 g graška

- 3 jaja

- 100 g tune iz konzerve

- 1/3 teglice kiselih krastavaca

- 3 velike šargarepe

- 2 vrećice majoneza (2 x 90 g)

- 1 kašika senfa

- so

- biber

- peršun

Priprema:

Kašikom izdubite paradajz. U lonac s vodom dodajte grašak i na kockice narezanu šargarepu te kuvajte 15 minuta dok povrće ne bude kuvano. Istovremeno u drugoj posudi skuvajte tvrdo kuvana jaja.

Kada se ohlade, jaja ogulite i naseckajte na sitno te ubacite u posudu u koju dodajete i ohlađeno povrće. Zatim dodajte tunu, kisele krastavce, majonez, senfm, so i biber po želji. Dobro promešajte. Izdubljen paradajz napunite smesom i ukrasite listićima peršuna.

profimedia0000026595.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Tportal, Foto: Profimedia