Najbolje od svega je što može da stoji u frižideru po nekoliko dana i uvek je kao da ste ga tek umesili.

Sastojci:

  • Oko 1 kg brašna
  • 500 ml mlakog mleka
  • 200 ml jogurta
  • 2 jaja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kocka kvasca

Priprema:

Uzmite kilogram brašna i napravite udubljenje. Sipajte u to udubljenje malo mlakog mleka i izmrvite kvasac i pospite šećerom. Izmešajte sa malo brašna i ostavite da kvasac naraste. Dodajte sve ostale sastojke i umesite glatko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna sve dok testo ne prestane da vam se lepi za ruke. Prekrijte testo krpom i ostavite da ga lepo naraste. Od ovog testa možete pravite pogače, kiflice, mekike, picu…šta god poželite. Ako ne potrošite sve umotajte testo u najlon kesu i ostavite ga u frižideru i do nekoliko dana.

profimedia0156575663.jpg
Foto: Profimedia

kurir.rs/krstarica