SVI ZNAMO ZA RUSKU, A DA LI STE PROBALI ČEŠKU SALATU? U nju idu i kisele jabuke, a evo kako se PRIPREMA!
Svi znaju kako se priprema ruska salata, a evo kako pripremiti Češku salatu.
Sastojci:
1/2 kese mešavine za rusku salatu
1 šaka seckane boranije
2 kašike seckane tikvice
200 g barenog seckanog pilećeg belog mesa
2 kašike pečenog susama
1 kiseli krastavčić
1/2 sitno seckane kisele jabuke
2 kašike pavlake
150 g majoneza
malo soli
malo belog bibera
Priprema:
U šerpicu staviti mešavinu za rusku salatu i seckanu boraniju. Malo posoliti, naliti vodu da ogrezne i staviti da se kuva.
Na pola kuvanja dodati sitno seckanu tikvicu. Promešati i nastaviti sa kuvanjem dok ne ispari voda i povrće bude kuvano.
Pileće belo meso obariti u slanoj vodi. Sitno iseckati. Susam proprziti uz stalno mešanje dok dobije zutu boju pa dodati piletini.
Kuvano povrće procediti, ostaviti da se malo prohladi i dodati piletini i susamu. Dodatu seckani krastavčić, seckanu jabuku i začine. Sve lepo izmešati.
Sipati majonez i pavlaku. Izmešati i ostaviti oko 30 minuta u frižideru da se ohladi.
Slatu služiti kao predjelo. Uživati u lepom i osvežavajućem ukusu salate!
Kurir.rs / recepti.com / M.M.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore