Svi znaju kako se priprema ruska salata, a evo kako pripremiti Češku salatu.

profimedia0280052776.jpg
Profimedia 

Sastojci:

1/2 kese mešavine za rusku salatu

1 šaka seckane boranije

2 kašike seckane tikvice

200 g barenog seckanog pilećeg belog mesa

2 kašike pečenog susama

1 kiseli krastavčić

1/2 sitno seckane kisele jabuke

2 kašike pavlake

150 g majoneza

malo soli

malo belog bibera

Priprema:

U šerpicu staviti mešavinu za rusku salatu i seckanu boraniju. Malo posoliti, naliti vodu da ogrezne i staviti da se kuva.

Na pola kuvanja dodati sitno seckanu tikvicu. Promešati i nastaviti sa kuvanjem dok ne ispari voda i povrće bude kuvano.

Pileće belo meso obariti u slanoj vodi. Sitno iseckati. Susam proprziti uz stalno mešanje dok dobije zutu boju pa dodati piletini.

Kuvano povrće procediti, ostaviti da se malo prohladi i dodati piletini i susamu. Dodatu seckani krastavčić, seckanu jabuku i začine. Sve lepo izmešati.

Sipati majonez i pavlaku. Izmešati i ostaviti oko 30 minuta u frižideru da se ohladi.

Slatu služiti kao predjelo. Uživati u lepom i osvežavajućem ukusu salate!

profimedia0358238546.jpg
Profimedia 

Kurir.rs / recepti.com / M.M.