Ukusna pita, a evo kako se priprema.

Potrebno je:

tanke kore ze pitu

4 jaja
100 g šećera
200 ml jogurta
100 g griza
100 ml ulja
prašak za pecivo
800 g šljiva

Za preliv:

200-300 g šećera150 ml vode
limun
vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom po želji dodati jogurt, griz sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izmešati. Tepsiju podmazati uljem, na dno staviti jednu koru pa je premazati nadevom i tako 3-4 kore, pa dodati šljive isečene na četvrtine. Preko opet kore, nadev i šljive. Završiti korama i nadevom. Iseći nožem na kocke. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom. Preliti sirupom.

profimedia0035383003.jpg
Profimedia 

Kurir.rs / bakinakuhinja / M.M.