Manje više svi spremamo ćufte na sličan način, a sada vam donosimo novi predlog kako da ih spremate.

Naime, reč je o ćuftama od piletine i tikvica, koje verovatno do sada niste probali.

Sastojci:

- 500 g pilećeg filea

- velika rendana tikvica

- veliki rendani luk

- malo kisele vode

- malo korijandera

- kurkuma

- so i biber

- peršun

- veza bosiljka

- 3 čena belog luka

- 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

Ćuftice napraviti od mlevene piletine, rendanog luka i tikvice, koju ne treba ocediti od vode.

Dodati začine i malo kisele vode.

Peći u plehu obloženim pek-papirom oko 20 minuta na 200 stepeni.

Preliv napraviti od u blenderu pomešanog bosiljka, belog luka i maslinovog ulja.

Poslužiti uz svež krastavac.

stvar-ukusa-recept-cufte.jpg
Shutter 

Kurir.rs/I.B.