Ovaj jednostavan i brz čokoladni kolač spasonosno je rešenje za trenutke kad vas uhvati želja za nečim slatkim. Autor ovog grešnog zadovoljstva je poznati francuski poslastičar Filip Kontičini, a priprema je toliko lagana da će kolač uspeti i najvećim neznalicama u kuhinji

Sastojci:

100 g kvalitetne tamne čokolade s postotkom kakaa 70%

50 g mlečne čokolade
115 g putera
3 jaja srednje veličine
55 g šećera
5 g brašna
15 g brašna od kestena
prstohvat soli

Priprema:

Otopite čokoladu na pari i dodajte joj puter.

U posebnoj posudi mutite jaja sa šećerom pa kad se smesa udvostruči dodajte obe vrste brašna. U tu smesu zatim dodajte rastopljenu čokoladu i puter koji ste u međuvremenu malo ohladili i ne zaboravite da ubacite prstohvat soli kako bi čokolada došla do izražaja.

Izmešajte smesu taman toliko da bude jednolična i istresite je u prethodno zanmašćen i pobrašnjen kalup.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 ° C oko 25 minuta.

Kolač poslužite dok je još topao, pa mu po želji dodajte sladoled od vanile ili šlag od slatke pavlake.

cokoladni-kolac-torta.jpg
Profimedia 

Kurir.rs / tportal.hr / M.M.