Posno pohovanje u pivu kukuruznom brašnu i kukuruznom grizu ( palenta ). Ovako može da se pohuje bilo koja vrsta ribe ( morska, rečna, a odlična je i za sve vrste fileta ), posne ćufte, tikvice, patlidžan, pečena paprika i još mnogo drugih vrsta povrća ili onoga što volite. Ovaj put smo pohovali ribu.

Potrebni sastojci za pohovanje 1 kilograma ribe:

- 1 kg. ribe (ako pohujete manje i tanje komade potrebno je više smese za pohovanje)

- 3 kašike brašna

- 2 kašike kukuruznog griza (palenta)

- 1 kašika sitne crvene paprike

- 1 kašika senfa

- 2 prstohvata soli (još za soljenje ribe)

- malo bibera

- 200 - 230 ml. kisele vode

- 200 gr. prezli

- ulje za duboko prženje, oko 600 ml

Priprema:

Ribu isecite kako vam odgovara, prosušite u salveti i posolite. Napravite smesu od svih navedenih sastojaka osim prezli.

Komade ribe zaronite u pripremljenu smesu pa u prezle. Pržite u vrelom ulju, ako su veći komadi podesite temperaturu ringle na srednje. Poslužite uz marinadu od belog luka, limuna, krompir salatu ili pomfrit.

profimedia0415267511.jpg
Profimedia 

Kurir.rs / serpica recepti / M.M.