SVI OBOŽAVAMO KROMPIR SALATU! Ovo su trikovi da vam uvek uspe, ali JEDAN savet nemojte da zanemarite
Krompir salata se obično jede uz ribu, ali da bi napravili dobru salatu potrebno je da se pridržavate i nekih pravila.
Prvo i osnovno je da odaberete odgovarajuću vrstu krompira. Ako želite da zadrži oblik i posle kuvanja, onda koristite čvršće sorte, poput crvenog krompira.
Ukoliko ga kuvate u slanoj vodi, biće ukusniji. Da se ne bi prekuvao, stavite ga najpre u hladnu vodu, pa tek onda na šporet. Ubacite li ga u ključalu vodu onda će se spolja raspasti pre nego što se skuva iznutra.
Ukus krompir salate zavisi prvenstveno od začina ali i načina na koji ćete je začiniti. Ako stavljate majonez, krompir mora da bude potpuno hladan.
Ako pravite klasičnu krompir salatu sa crnim lukom, otkrivamo vam caku koja će vaš prilog učiniti fantastičnim. Naime, prvo luk koji iseckate držite malo u vodi, nekih pet do deset munuta. Potom, kada začinite salatu sa uljem i sirćetom, dodajte na kraju nekoliko kapi vode i promešajte.
kurir.rs
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!