NAJBOLJE PALAČINKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA! Reč je samo o jednoj CAKI i tako je jednostavno, a o UKUSU da ne govorimo
U receptu slavnog kuvara Džejma Olivera nema odvajanja belanaca od žumanaca, nema merenja i specijalnih sastojaka, sve je u jednoj brojki.
Sastojci:
- JEDNA šolja brašna
- JEDNA šolja mleka
- JEDNO jaje
- JEDNA kašičica praška za pecivo
Umutite sve sastojke, te namažite tiganj za palačinke sa dve kapi ulja i stavite na šporet na laganu vatru. Kada se zagreje, stavite tri kašike smese i pecite.
Kada po krajevima počnu da se pojavljuju “mehurići”, okrenite palačinku i pecite dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Servirajte s javorovim sirupom, voćem i medom, borovnicama i slatkom pavlakom. Ovako pripremljene američke palačinke mogu se jesti i u slanoj kombinaciji odnosno sa slanim punjenjem.
kurir.rs
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore