Ukoliko vam je dosadilo da krompir barite ili pečete, isprobajte ovo lagano jelo koje ćete sigurno obožavati!

Sastojci:

1 kg krompira
glavica luka
oko 300 g kobasice
5 barenih jaja
2 nekuvana jajeta
2 dl kisele pavlake
malo mleka
oko 200 g trapista
so, biber

Priprema:

Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal.

Umutite 2 jajeta i pavlaku (dodajte i malo mleka), posolite i zalijte preko krompira. Pecite oko 40 minuta. Kad krompir dobije rumenu boju, preko njega stavite rendan sir da se lepo otopi.

krompir-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Kurir.rs / https://lepaisrecna.rs/M.M.