Ovaj slatkiš se naročito preporučuje osobama koje vode računa šta jedu i žele da oslabe.

Ukoliko imate nežnu kožu ne treba da koristite indijske smokve, već neko drugo voće. Naime, ovo voće zvano opuncija raste na kaktusu i prilikom čišćenja, ako se ne koriste rukavice, u kožu mogu da se zadrže tanke dlačice.

Očišćene indijske smokve

Sastojci:

kašikica čia semenki

indijska smokva

šoljica bademovog mleka

Priprema:

Najteži deo posla je čišćenje indijske smokve, pa kada je oljuštite - uradili ste najveći deo posla. Indijske šljive mogu biti narandžaste ili bordo, a nema velike razlike u ukusu. Kada je oljuštite isecite je na kockice.

Mešajte sve vreme da puding ne zagori! Šolju bademovog mleka (ili kokosovog) ugrejte, pa dodajte kašiku čia semenki. Mešajte sve vreme, jer će semenke nabubriti i stvoriće se gusta smesa. Sipajte u posudu i ostavite da se ohladi.

Ukoliko ne volite bademovo mleko možete jednostavno pomešati jogurt sa čia semenkama i sačekati da semenke malo nabubre.

Kada se puding ohladi odozgo sipajte voće i - slatkiš je gotov.

profimedia0178799796.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs / novosti.rs / M.M.