Pri samoj pomisli na sarmu vam voda već ide na usta, a niste ni počeli da kiselite kupus? Postoji brz način da ga ukiselite za svega 12 sati!

Sastojci:

1 veća glavica kupusa

3,5 dl belog vinskog sirćeta

3 dl vode

4 kašike soli

1 kriška hleba

Priprema:

Iseći koren kupusa, a glavicu staviti u duboku posudu. U šupljinu gde je bio koren sipati 2 kašike soli. Hleb iskidati na komade i rasporediti oko glavice, a jedan deo staviti preko soli. Preliti vrelom vodom u koju je dodat ostatak soli. Zaliti sirćetom, poklopiti tanjirom i ostaviti da tako odstoji 8 sati. Izvaditi kupus, sa njega ukloniti tragove izmrvljenog hleba i prebaciti u duboki lonac. Procediti tečnost, pa ponovo sipati preko kupusa i kuvati 10 minuta na srednje jakoj vatri, da tečnost proključa. Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi. Izvaditi iz lonca. Listovi će se lako odvajati i kupus je spreman za sarmu!

profimedia0309119544.jpg
Profimedia 

kurir.rs