Fritata dosta podseća na klasičan omlet, jedino što se sastojci mešaju sa umućenim jajima pa zatim peku, i na kraju se zapeku u rerni.

Sastojci:

1 veća tikvica

2 jajeta

3 paradajza

2 kašike brašna

1 kašičica šećera

suvi začin

1 čen belog luka

ulje

peršun

Priprema:

Oljuštiti tikvicu i iseći je na deblje kolutove.

U činiji posuti tikvice suvim začinom i sipati brašno pa protresti dobro činiju da svi kolutovi budu ravnomerno posuti.

Spustiti kolutove u vruće ulje i poklopiti, pa pržiti na tišoj vatri par minuta samo da malo uhvate s jedne strane.

Za to vreme u preostalo brašno i začin u činiji umutiti jaja.

Prevrnuti kolutove tikvica i pržiti par minuta poklopljeno i drugu stranu.

Preliti jajima i ponovo poklopiti da se sve isprži do kraja. Možete i da prevrnete fritatu (ne brinite ako se raspadne) ako volite da bude bolje pržena.

Izvadite je šupljikavom kašikom na topao tanjir, ocedivši je od viška ulja.

U međuvremenu oljuštite paradajz i isecite ga na kriške ili kocke.

Spustite u toplo ulje, poklopite i kratko dinstajte.

Otklopite i dodajte šećer i suvi začin, pritisnite malo varjačom da se raspadnu krupniji delovi paradajza.

Kad uvri do željene gustine, dodajte sitno seckan beli luk i peršun, vratite fritatu u tiganj i poklopite da ostane toplo ali sklonite sa vatre.

Ovo jelo je odlično i toplo i hladno, a u frižideru će vam ostati sveže i do tri dana.

BONUS VIDEO:

02:32
Kurir dnevni horoskop za 9.10.2020. Izvor: Kurir

Kurir.rs/I.B/lepaisrećna