BRZA I LAKA FRITATA SA TIKVICAMA I PRELIVOM OD PARADAJZA! Ukusan doručak za samo 15 minuta!
Fritata dosta podseća na klasičan omlet, jedino što se sastojci mešaju sa umućenim jajima pa zatim peku, i na kraju se zapeku u rerni.
Sastojci:
1 veća tikvica
2 jajeta
3 paradajza
2 kašike brašna
1 kašičica šećera
suvi začin
1 čen belog luka
ulje
peršun
Priprema:
Oljuštiti tikvicu i iseći je na deblje kolutove.
U činiji posuti tikvice suvim začinom i sipati brašno pa protresti dobro činiju da svi kolutovi budu ravnomerno posuti.
Spustiti kolutove u vruće ulje i poklopiti, pa pržiti na tišoj vatri par minuta samo da malo uhvate s jedne strane.
Za to vreme u preostalo brašno i začin u činiji umutiti jaja.
Prevrnuti kolutove tikvica i pržiti par minuta poklopljeno i drugu stranu.
Preliti jajima i ponovo poklopiti da se sve isprži do kraja. Možete i da prevrnete fritatu (ne brinite ako se raspadne) ako volite da bude bolje pržena.
Izvadite je šupljikavom kašikom na topao tanjir, ocedivši je od viška ulja.
U međuvremenu oljuštite paradajz i isecite ga na kriške ili kocke.
Spustite u toplo ulje, poklopite i kratko dinstajte.
Otklopite i dodajte šećer i suvi začin, pritisnite malo varjačom da se raspadnu krupniji delovi paradajza.
Kad uvri do željene gustine, dodajte sitno seckan beli luk i peršun, vratite fritatu u tiganj i poklopite da ostane toplo ali sklonite sa vatre.
Ovo jelo je odlično i toplo i hladno, a u frižideru će vam ostati sveže i do tri dana.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B/lepaisrećna
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)