Ukus koji se ne zaboravlja.

SASTOJCI:

700 g piletine

malo soli

malo gril mešavine začina za piletinu

50 g barene slanine

16 kom suvih šljiva

2 krompira

malo ljute sudžuk paprike

malo maslinovog ulja

50 ml slatkog belog vina

PRIPREMA:

Suve šljive staviti u šerpu sa vodom i kratko prokuvati, samo toliko dok voda provri. Izvaditi ih iz vode i prepoloviti po dužini.

Barenu slaninu narezati na tanke listiće. Pile posoliti i utrljati mešavinom začina, zatim zadići kožu koliko god možete.

Ispod kože umetati listiće slanine i polovine suvih šljiva.

Na kraju metalnim štapićem ili čačkalicom zatvoriti pile da nadev ne iscuri prilikom pečenja. Krompir oprati, oljuštiti, naseći na kolutove te začiniti solju i ljutom sudžuk paprikom.

U zemljani sud staviti malo maslinovog ulja, rasporediti začinjene kolutove krimpira i na kraju staviti nadeveno pile.

Preliti sa malo maslinovog ulja i vinom. Zemljani sud poklopiti i staviti u rernu na 190 stepeni i peći 60 minuta.

Nakon 60 minuta zemljani sud otkriti, pile okrenuti i peći ga 10 minuta, zatim ponovo okrenuti da se i gornja strana zapeče i peći 5 minuta.

profimedia0178917210.jpg
Profimedia 

Kurir.rs / recepti.com / M.M.