PILETINA SA SUVIM ŠLJIVAMA! Specijalitet koji ćete obožavati, evo kako se PRIPREMA!
Ukus koji se ne zaboravlja.
SASTOJCI:
700 g piletine
malo soli
malo gril mešavine začina za piletinu
50 g barene slanine
16 kom suvih šljiva
2 krompira
malo ljute sudžuk paprike
malo maslinovog ulja
50 ml slatkog belog vina
PRIPREMA:
Suve šljive staviti u šerpu sa vodom i kratko prokuvati, samo toliko dok voda provri. Izvaditi ih iz vode i prepoloviti po dužini.
Barenu slaninu narezati na tanke listiće. Pile posoliti i utrljati mešavinom začina, zatim zadići kožu koliko god možete.
Ispod kože umetati listiće slanine i polovine suvih šljiva.
Na kraju metalnim štapićem ili čačkalicom zatvoriti pile da nadev ne iscuri prilikom pečenja. Krompir oprati, oljuštiti, naseći na kolutove te začiniti solju i ljutom sudžuk paprikom.
U zemljani sud staviti malo maslinovog ulja, rasporediti začinjene kolutove krimpira i na kraju staviti nadeveno pile.
Preliti sa malo maslinovog ulja i vinom. Zemljani sud poklopiti i staviti u rernu na 190 stepeni i peći 60 minuta.
Nakon 60 minuta zemljani sud otkriti, pile okrenuti i peći ga 10 minuta, zatim ponovo okrenuti da se i gornja strana zapeče i peći 5 minuta.
Kurir.rs / recepti.com / M.M.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA