DOMAĆI KOLAČ SA JABUKAMA! Savršenog mirisa koji vraća u DETINJSTVO, a evo kako se pravi!
Preukusno i brzo!
Sastojci:
3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
15 kašika mekog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Nadev:
1 kg slatko kiselih jabuka
5 kašika šećera ili po ukusu
2 kašike griza
1 kašičica cimeta, ili po ukusu
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Penasto ulupati jaja sa šećerom. Dodati mleko i ulje, pa opet ulupati. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i sve umutiti zajedno.
U pleh dimenzija 20 x 30 ili 23 x 33cm, sipnuti malo ulja pa razvući četkicom, zatom posuti sa malo brašna i svuda drmajući tepsiju rasporediti. Ili staviti papir za pečenje.
Istresti malo više od pola smese, pa staviti u rernu da se zapeče i uhvati korica oko 15 minuta smanjivši temperaturu na 180 stepeni.
Dok se biskvit peče očistiti i izrendati jabuke, pa im dodati šećer i kratko, oko 5 minuta na vatri ih prokuvati. Na kraju dodati griz i cimet i sve promešati.
Kada se korica uhvatila preko nje stavljamo ceo nadev i ravnomerno rasporedjujemo. Preko nadeva izlivamo ostatak mase za kolač i vraćamo da se kolač dopeče.
Peći još oko 20 minuta na 180 stepeni. Pečen kolač ohladiti, iseći u kocke, po želji posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Kurir.rs / domacirecepti.net / M.M.
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana