EVO KAKO DA NAPRAVITE HLEB SA MAKOM! Bolji je od štrudle, a ukus će vas iznenaditi!
Za sve ljubitelje maka.
Sastojci:
- 225 g pšeničnog brašna - 175 ml tople vode - 2 velike kašike maka - 2 velike kašike maslinovog ulja - 1 velika kašika braon šećera - 1 mala kašika kvasca - Prstohvat soli - 1 žumance - 1 velika kašika mleka - 1 velika kašika šećera - 2 velike kašike maka
Priprema:
U malu činiju sipajte toplu vodu, šećer i kvasac. U drugu posudu sipajte brašno, mak, so i promešajte. U činiju sa kvascem dodajte ulje i sve polako dodajte u posudu sa brašnom. Od navedenih sastojaka zamesite testo. Testo premažite sa malo ulja i pokrijte sa providnom folijom i ostavite na toplom mestu. Nadošlo testo stavite na radnu površinu posutu brašnom. Testo podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik konopca i ispletite ih u oblik pletenice. Napravljenu pletenicu stavite u tepsiju obloženu sa papirom za pečenje. Pokrijte sa čistom salvetom i ostavite testo da malo naraste. Umutite žumance sa šećerom i mlekom i premažite testo pre pečenja. Zatim pospite sa makom. Pecite 30-35 min. na 200 stepeni.
Kurir.rs/Serbiancafe.com/M.M.
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!