PRAVE, DOMAĆE VANILICE! Sočne, mekane i pune džema: Po starom receptu!
Za bečke vanilice tvrde da su, zapravo, nastale po engleskom receptu! Ono što je sigurno jeste da su ovo savršeni sitni kolači, po mišljenju mnogih.
Sastojci:
250 gr putera
50 gr prah šećera
250 gr brašna
džem po želji
prah šećer za posipanje vanilin šećer
Za krem:
100 gr putera
200 gr prah šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite penasto puter sa šećerom, pa dodajte brašno. U pleh stavite pek-papir i špricem formirajte pune krugove (da nemaju šupljinu u sredini).
Pecite 13-15 minuta, na temperaturi od oko 180C, tek da dobiju bledozlatnu boju.
Vadite pažljivo na rešetku i ostavite ih da se potpuno ohlade. Polovinu ukupnog broja biskvita namažite džemom po želji, pa polako špricom nanesite krem od vanile.
Pažljivo pritisnite drugim, "praznim" biskvitom da dobijete "sendvič".
Pospite prah šećerom koji ste prethodno zamirisali vanilom.
Kurir.rs/Lepa i srećna/M.M.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore