Patlidžan punjen mjevenim mesom s dodatkom raznih aromatičnih začina ćzasigurno osježiti vašu kuhinju.

Sastojci:

500 g patlidžana

180 g mešanog mlevenog mesa

160 g pirinča

100 g paradajza

50 g crvenog luka

30 g ili 2 kašike rendanog sira (parmezana)

40 g ili 3 kašike maslinovog ulja

1 dl soka od paradajza

jaje

2 čena belog luka

listići peršuna

so, biber

Priprema:

Patlidžan operite, prepolovite na pola, izdubite kašikom sredinu, kratko prokuvajte i ohladite. Deo koji ste izdubili kratko prokuvajte, ohladite i sitno iseckajte. Pomešajte ga sa sitno seckanim belim lukom i peršunom. Oljuštite dva paradajza, izvadite semenke i sitno iseckajte. Luk sitno iseckajte i kratko zapržite na ulju. U posebnoj posudi umutite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s belim lukom i peršunom, rendani sir, seckani paradajza, meso, so i biber. Dobro izmešajte i smesom napunite patlidžan. Složite ih u posudu, zalijte s malo soka od paradajza, pokrijte i dinstajte na laganoj vatri. Po potrebi zalivajte vodom. Poslužite uz kuvani pirinač.

profimedia0296288662.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/24sata.hr/M.M.