PATLIDŽAN SA MESOM, PARMEZANOM I POVRĆEM! Zdrav ručak spreman za tili čas, evo kako se priprema!
Patlidžan punjen mjevenim mesom s dodatkom raznih aromatičnih začina ćzasigurno osježiti vašu kuhinju.
Sastojci:
500 g patlidžana
180 g mešanog mlevenog mesa
160 g pirinča
100 g paradajza
50 g crvenog luka
30 g ili 2 kašike rendanog sira (parmezana)
40 g ili 3 kašike maslinovog ulja
1 dl soka od paradajza
jaje
2 čena belog luka
listići peršuna
so, biber
Priprema:
Patlidžan operite, prepolovite na pola, izdubite kašikom sredinu, kratko prokuvajte i ohladite. Deo koji ste izdubili kratko prokuvajte, ohladite i sitno iseckajte. Pomešajte ga sa sitno seckanim belim lukom i peršunom. Oljuštite dva paradajza, izvadite semenke i sitno iseckajte. Luk sitno iseckajte i kratko zapržite na ulju. U posebnoj posudi umutite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s belim lukom i peršunom, rendani sir, seckani paradajza, meso, so i biber. Dobro izmešajte i smesom napunite patlidžan. Složite ih u posudu, zalijte s malo soka od paradajza, pokrijte i dinstajte na laganoj vatri. Po potrebi zalivajte vodom. Poslužite uz kuvani pirinač.
Kurir.rs/24sata.hr/M.M.
"VIDE DA SRBIJA NAPREDUJE BRŽE OD NJIH" Predsednik Vučić o napadima iz Zagreba: "Srećan sam što mi nemamo tu vrstu frustracije i kompleksa kako oni imaju prema"