Ovi kolači ne sadrže gluten, šećer, mlečne masti ni hranu životinjskog porekla. Vrlo se brzo pripremaju, a još brže jedu.

Sastojci:

270 grama pirea od batata
115 grama maslaca od badema
65 grama kakaa

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U blenderu kratko izmešajte pire od batata, maslac od badema i kakao dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako nemate maslaca od badema, možete se poslužiti i onim od kikirikija ili indijskih oraščića.Dobijenu smesu sipajte u manji pleh za pečenje obložen pek papirom i pecite 12 do 15 minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja. Gurnite čistu čačkalicu u kolač, ako je čista kad je izvadite, kolačići su gotovi. Ako je čačkalica mokra, pecite braunise još malo.

profimedia0542835740.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/punkufer.dnevnik.hr/M.M.