Uživajte u ovoj poslastici.

Potrebni sastojci:

- 1 kašika šećera
- 1/2 kocke kvasca
- 100 ml tople vode
- 100 ml jogurta
- 1 žumanac
- 1 prstohvat soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 300-400 g mekog brašna tip 400
- 50 ml ulja koštica grožđa
- 70 g suvih šljiva
- 4 kašike džema od šljiva
- 1 kašičica ravna rendanog đumbira
- 1/4 kašičice cimeta
- 1 kašika majoneza

Način pripreme:

U toplu vodu stavite kvasac i šećer. Samo da se rastopi kvasac. Dodajte sve tečne sastojke i dobro sjedinite. Dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano kašiku po kašiku dodajte brašno. Kada dodate 300 grama onda dodajte još malo. Gledajte da vam testo bude mekano i pufnasto, a da se ne lepi. Bukvalno ivica između lepljivog i nelepljivog.

Testo prekrijte krpom i ostavite da narasta da se duplira. Za to vreme napravite fil. Štapnim mikserom grubo ispasirajte suve šljive sa đumbirom i cimetom. Da ostanu malo parčići suvih šljiva. Razvijte testo što tanje. Oko četvrtina prsta recimo. Premažite celo testo i pažljivo u rolajte što tanje. Stavite u podmazan pleh za štrudlu.

strudla.jpg
Foto: Shutterstock

Kurir.rs/recepti.com/M.M.