Voćni kolači su mnogima omiljeni, a pogotovo oni sa jabukama. Ovaj kolač možete poneti za doručak ili užinu, servirati uz čaj ili kafu!

Sastojci:

Za testo:

125 gr putera

300 gr brašna

100 gr šećera

1/2 kašičice praška za pecivo

na vrh noža soli

1 jaje

Za posipanje:

30 gr ovsenih pahuljica

Za fil:

3-4 nakisele jabuke

35 gr brašna

50 gr šećera

1/2 kašičice cimeta

na vrh noža morskog oraščića

Priprema:

Umutite puter sa šećerom, dodajte brašno sa praškom za pecivo i malo soli.

Na kraju umešajte jaje.

Obložite pleh pek-papirom, utisnite 2/3 testa prstima na dno.

Preostalu trećinu testa izmešajte sa ovsenim pahuljicama i ostavite na hladnom.

Pecite petnaestak minuta na 180C stepeni, pa izvadite i ostavite da se hladi 5 minuta.

Za to vreme oljuštite jabuke i iseckajte na kockice.

Pomešajte ih sa brašnom i šećerom.

Sipajte preko polupečenog testa.

Preostalu trećinu testa, izmešanu sa ovsenim pahuljicama, izmrvite prstima i pospite preko fila od jabuka.

Pecite još oko pola sata, da sve dobije tamnozlatnu boju.

Ostavite da se ohladi u plehu. Pažljivo izvadite uz pomoć pek-papira pa isecite na štanglice.

BONUS VIDEO:

02:32
Kurir dnevni horoskop za 31.10.2020. Izvor: Kurir TV

Kurir.rs/I.B/Lepaisrećna