Dodatak proteina i šumskog voća čine ovaj domaći keks izuzetno zdravim, pogodnim i za sve one koji se bave sportom, a takođe je pogodan i za one koji drže dijetu.

Sastojci:

1 šolja ovsenih pahuljica

1 šolja brašna

50 gr proteina u prahu (ukus po želji)

1 šolja grčkog jogurta

1/2 šolje meda

kora od jednog limuna

1 vanilin šećer

1 kašičica praška za pecivo 1/2 kašičice sode bikarbone na vrh noža soli

1 šolja borovnica

profimedia0241554515.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Izblendirajte pahuljice, pa dodajte sve ostale sastojke i ujednačite smesu.

Dodajte borovnice i kratko uključite blender na još desetak sekundi.

Pleh podmažite pa stavite pek-papir.

Vadite testo kašikom i malo pritisnite da se formira keks.

Ostavite dovoljno mesta okolo jer će da narastu.

Pecite desetak minuta, na temperaturi od 180C stepeni, pazeći da svi dobiju zlatnosmeđu boju.

Ostavite ih da se potpuno ohlade, pa tek onda premestite na rešetku da se još malo prosuše.

Čuvajte ih u frižideru, u zatvorenom sudu.

BONUS VIDEO:

00:08
SRPSKA MANEKENKA ZAPALILA INTERNET: Dejana Živković otkrila koliko plastičnih operacija je imala i svi ZANEMELI u studiju Izvor: instagram/dejanazivkovic

Kurir.rs/I.B/Lepaisrećna