Tradicionalna poslastica oduševiće vas na prvi zalogaj

Sastojci:

200 g pirinča (opran i oceđen)2 kašike šećera
1 vanilin šećer
250 ml vode
250 ml mleka po izboru (biljno ili kravlje)
2 zrele banane (izgnječite ih viljuškom)
50 g crne čokolade
cimet (po želji)

Priprema:

U šerpu sa debelim dnom sipajte vodu i šećer, pa kad se šećer istopi, dodajte pirinač.

Nastavite sa kuvanjem na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje, dok se pirinač ne skuva.

Kada pirinač omekša, postepeno dolivajte mleko. Čim se sutlijaš zgusne, skinite ga sa ringle i u njega umešajte banane i istopljenu čokoladu. Promešajte varjačom tako da masa bude ujednačena. Ako je potrebno, dodajte još malo šećera.

profimedia0323430670.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/M.M.