Ako vam treba recept za čokoladnu tortu koju svi vole, a ne želite da provedete mnogo vremena u kuhinji, onda je ovo prava torta za vas

Preukusna torta sa divnom čokoladnim filom i mlevenim keksom, nestaće za čas sa vaše trpeze.

Sastojci:

  • 120 g pudinga sa ukusom čokolade
  • 5-8 kašika šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 750 ml mleka + oko 200 ml mleka za keks
  • Oko 210 g keksa
  • 100 g čokolade
  • 100 g maslaca
  • 60 g šlaga + 80 ml mleka (ili 80 ml slatke pavlake)

Piprema:

U 500 ml mleka stavite šećer i vanilin šećer promešajte i stavite da provri. Pomešajte puding sa 250 ml mleka tao da nema grudvica i dodajte zagrejanom mleku. Napravite puding. U njega dodajte 100 g čokolade, dobro promešajte pa ostavite fil da se ohladi.

Za to vreme umutite šlag. Zatim u prohlađen fil dodajte maslac, umutite mikserom pa polako dodajte i šlag kašiku po kašiku muteći mikserom sve vreme. Od dobijenog fila odvojite malo za dekoraciju.

Obložite kalup za tortu providnom folijom. Keks umačite u mleko pa ređajte u kalup. Ide red keksa, red fila, red plazme, red fila i još jednom keksa. Prekrijte folijom i ostavite preko noći da se stegne.

Sutradan izvadite tortu iz kalupa na tacnu i preostalim filom ukrasite tortu (možete da koristite špric). Secite i služite.

screenshot-4.jpg
Printscreen/Cooking 

Kurir.rs/cooking.rs/M.M.