SLANE POGAČICE OD KUKURUZNOG GRIZA! Idealne za one koji izbegavaju GLUTEN, evo kako se pripremaju! (RECEPT)
Slane pogačice od kukuruznog griza su idealno predjelo za sve one koji izbegavaju gluten.
Sastojci:
250 gr kukuruznog griza
500 ml vode
200 ml mleka kašičica soli
2 kašike ulja
2 kašike susama
Priprema:
Stavite vodu da provri, pa posolite i polako dodajte griz. Čim upije svu vodu, počnite da dolivate mleko. Kad se kaša dobro zgusne ostavite je da se malo prohladi, pa je rastanjite na poslužavniku koji ste poprskali hladnom vodom.
Podmazati pleh i ugrejati rernu na 180C stepeni. Polako čašom vaditi pogačice iz mase i ređati ih u pleh, pa posuti susamom. Ko voli, može da umesto susama koristi mak ili laneno seme. Peći dok ne porumene.
BONUS VIDEO:
Kurir.rs/I.B/Lepa&Srećna
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti