Umesto klasične, već svima poznate poslastice kesten-pirea, sada je vreme da probate nešto drugačije. U pitanju je supa od kestenja koja je puna zdravih i hranljivih materija.

Supa od kestenja

Za 2 osobe

Vreme pripreme: 60 minuta

Sastojci:

600 g kestenja

100 ml pavlake

2 l pilećeg bujona

glavica crnog luka

3 veze peršuna

2 karanfilića

lovorov list

pola kašičice šećera

Priprema:

Zasecite nožem ljuske kestenja, stavite da se kuva u vodi, a zatim pecite na 230 stepeni desetak minuta, pa ohladite i oljuštite. U velikoj šerpi pomešajte pileći bujon, kestenje i seckani luk. Peršun, lovorov list i karanfilić pomešajte i stavite da se kuva sa supom na niskoj temperaturi 45 minuta. U blenderu ispasirajte smesu s kestenjem. Dodajte pavlaku, šećer, posolite i pobiberite po ukusu. Vratite na ringlu i prokuvajte još nekoliko minuta.

profimedia0555929025.jpg
Foto: Profimedia

BONUS VIDEO:

00:39
DŽENIFER LOPEZ U SUZAMA ZBOG BAJDENOVE POBEDE! Pevačica snimila video u kome JEDVA GOVORI, a evo šta je sve poručila! VIDEO Izvor: Instagram

Kurir.rs/I.B.